teisipäev, 23. jaanuar 2007

annan järele ja reedan mõned oma kööginippidest, mille järele huvi on tuntud.
1. pannkoogitaigna sisse spl majoneesi
2. küpsisetordi vahele hapukoor+riivitud halvaa või toorjuust+ sulatatud shokolaad
3. kana küpsetamisel panna poti põhja riis, siis peale kana ja kõige otsa puljong.. (küpsevad koos ja jääb mõnus mahlane)
4. 38%koor+püreeritud avokaado+puljongikuubik+ peotäis värsket basiilikut+ pisut piima kui kaste jääb paks, pisut kastmepaksendajat, maisijahu v nisujahu, kui kaste jääb vedel - kõige parem kaste läbi aegade :D
5. sulatatud shokolaadist saab pallikesi vormida, kui vedelale shokolaadile pisut alkoholi (rummi, brändit vms) lisada. Muutub paksuks massiks...
6. porgandisõpradele : praetud kartuli asemel prae kõrvale praetud porgand ;) õhukesed viilud pannil praadida.
7. vahukoore vahustamisel lisa 1 tl piima, koor ei lähe võiks. Koor peab olema külm, toasoe koor võib minna võiks korralikult vahustumatagi.
8. zelatiini võib sulatada mikrolaineahjus (jälgi pidevalt, et üle ei kuumene) shokolaadi on parem sulatada vesivannis, võib uunis kõrbeda.
9. pikkpoisi "taigen" peaks olema pigem kuiv, kui mahlane. Vastasel juhul kipub vormist ära vajuma. liha on ise mahlane, tulem ei jää liialt kuiv.
10. ole ettevaatlik ananassi ja kiiviga! konserv-ananass muudab toidu ja joogi lillakaks, kiivi muudab piimatooted kibedaks ja ei lase tarretisel tarduda.
11. muna värskust saab reeglina ka kuulates kontrollida, värske muna ei loksu koore sees.

kindlasti veel midagi, kui meenub, jagan lahkesti



/The lost art of keeping secrets - whatever you do, don't tell anyone/ ;)

2 kommentaari:

Annu ütles ...

miks pannkoogitaignale majoneesi? maitse pärast?

Katja ütles ...

maitse pärast :) olen palju seda varianti kasutanud ja alati on sööjad küsinud, mis seal koostises on, seda, et majonees, pole keegi veel ära arvanud.. liiga palju ei tohi panna.. aga natuke ;)