kolmapäev, 4. juuli 2007

Teen ise pulmapeo...


... ehk siis postitus sellest, kuidas ma ise pulmi korralda(si)n.

1. külalised - koostasime kaasaga pika-pika nimekirja külalistest aga seoses arvuti remontimisega kadus see ära - mis on ka hea, tegime uue ja kompaktsema - panime kirja need, kes esimese hooga meelde tulid ehk siis need KÕIGE KÕIGE tähtsamad. Küll on raske kui sul on palju häid tuttavaid - paratamatult pead kellegi kutsumata jäma... samas on suvi pikk ja kõigi nendega, kes ruuminappuse kiuste pulma tulemata jäävad, saab hiljem mitu-mitu grilli ja vinget pidu maha pidada :D Kärbitud nimekirja sai 62 külalist + bänd (ja tagavarakohad) - niisiis - peokoht 70-le

2. kirik, kirikuõpetaja - esimene mõte oli Viljandi Jaani kirik aga kui vend, kes sellega väga lähedalt seotud on, rääkis, et mitmed paarid end juba sinna kirja pannud, otsustasime kodukiriku kasuks - kaasa on siin leeris käinud ja kirikuõpetaja ka mulle leeritunde andnud. Oma inimene seega :) Hoolimata väga väiksest kohast - Kolga-Jaanist, on siingi sel päeval 2 laulatust. Tuttavate laulatus kell 15.00 ja meie oma 17.00.

3. Peokoht - kohalik rahvamaja avatakse peale põhjalikke renoveerimistöid septembris - kuna aga siseruumid on ilusa värske välimuse saanud, tipp-topp köök valmis ning rahvamaja omanik väga vastutulelik, toimub pidu seal :) Toidud arvestasime 200.-/ per naase, kartul äia põllult ning tordi tellime eraldi. (200.- sisse mahub eelroog, praad, külmlaud ning kohv/tee), ruumirenti meilt ei võeta - olen ju ometigi oma inimene :D (pidu siis 19.00-ca4.00)

4. tort! - tordi tellimine Viljandist on nagu seebiooper. Esiteks - tõeliselt head torti saab vaid mõnest üksikust kohast, teiseks - need üksikud kohad on 07.07.07-ks kõik ära broneeritud. Siiski-siiski - saan oma unelmate pulmatordi Viljandist. Neli kandilist korrust, sees belgiast tellitud valge shokolaad ja kirsid, peal lumivalge martsipan ning Eesti tipp-kondiitri fantaasia järgi kaunistus.. (Urmas Jalakas't võib usaldada ;) ) Suur tänu Grand Hotelli peakokale, kes soovitas Vilmix'isse kiigata!!! Ps. pulmatordi hinnad on kõikjal Viljandis enamvähem samad ja jäävad ca 150.-/kg kanti. Vilmal vast kõige odavam aga samas ka kõige tavalisem - kesiganes nüüd endale pulmi tegema hakkab - ärge peljake küsida "erilisi" torte :)

5. Rõivad - Riietega läks meil küll hästi - minu kleidi kangas pärineb ühest Helsingi butiigist, tikandiga seelikuriie ja korsetiks türkiis-sinine täis-siid. Õmblemistöö tellisin Leola teiselt korruselt koridori lõpust õmblusateljeest - teenindus 5+, töö 5+, hind - soodne! Arlese ülikond tuli Tartust Oliveri poest - Pintsak, püksid ja vest 1700.- (uskumatu aga võtsime kohe esimese ülikonna, mida selga proovis, oli täpselt see, mida otsisisme ja passis selga kui valatult) Kasparile vaatasin ülikonda Viljandi kaubamajast - vest 299.-, pintsak 699.- ja püksid 369.- - tundus minu jaoks natuke liiga kirves (ema ütles, et pole midagi parata, tuleb ära osta) Vaatasin veel enne ostmist turu juurde - kogu pere rõivapood vms. oli selle poe nimi, saime poisile pintsaku, vesti, püksid ja särgi 300.- (täpselt sama tooni kui Arlese komplekt) vedukas :) Pruutneitsid ostlesid Tallinnas ja lähtudes minu türkiis-sinisest, said endale kaks samade värvidega aga erineva tegumoega kleiti - topeltvedukas :) :)
Minu loor 125.-, tiaara 250.- ja kingad, ütlen ausalt, 200.- (mis teha, leidsin endale sobivad just soodusnurgast :D)

6. Sõrmused - Ema koukis oma näpud kullast tühjaks sõnadega - eks ma tütrele ju kogusingi, Tartus Liilia juveliiride juures (võru tn.)said ema vanad sõrmused endale uue imekauni kuju koos graveeringutega - ise maksime juurde ca 150.- (+ transport kökimöki)

7. Kutsed-kaunistused ja kõik muu - Auto saime ema tuttavate kaudu tasuta, auto kaunistuse ja pruudikimbu tellisime lillepoest (jällegi tuttavad floristid - saab usaldada :) ) Kutsed tegime ise ja nii tulid need kordi soodsamad, kui tellides oleks olnud, kiriku kaunistused tulevad metsast-aasalt - on ju ometigi õiteaeg, miks mitte siis seda ära kasutada :D Pidusaal on ise nii kena et seda pole vajagi kaunistada - tulevad kased ustele ja madalad kimbud laudadele, lava serva külge slehvid, mis laulatuse ajal pingiotsi kaunistavad. Salvräti rõngad - imearmsad läbipaistvad väikeste valgete õitega ostsin Koduekstra Leiuaidast (1.-/tk) Et rahvamaja saali uksed avanevad sealjuures olevasse parki, süütame hämardudes pargis küünlad ja kapist leitud helesiniste ning valgete õhupallidega ehime peasissekäigu (lisaks pärg ja kased)

8. Meelelahutus - Et sellisel kuupäeval nagu 7. juuli enamus tuttavaid pillimehi Õllesummeril üles astuvad, tuleb meil usaldada oma pulmaisa poolt soovitatavat bändi. Ise ma seda ansamblit varem kuulnud pole, mõned sõbrad ja pulmakülalised on, ning kiidavad - eks jääme siis ootele :D Pulmaisaks palusime esialgu oma isameest - tema aga edastas soovi ühele meie ühisele tuttavale ning seesama tuttav ka nõusse jäi :D

Kokkuvõttes - meie pulmapidu saab peetud max 30 000 krooniga
ja mitte midagi ei jää puudu :) (ma loodan! :D )

11 kommentaari:

Katja ütles ...

kasutades pulmakalkulaatorit, sain sarnase peo korraldamise summaks 82 000 krooni - ise teha on ikka soodsam :)

Pisi-Pisi ütles ...

Soodsalt saad, ütleks selle peale :) (meie pulmad olid ka midagi sellises summas, 50 inimest, kodukirik, minu ja mehe riided ostetud esimesest poest, pulmavana tellitud, bänd meheõe oma, pulmakoht renditud, toitlustus tuttava tuttava tehtud) Ei jäänud midagi puudu, toitu jäi ainult lademes üle :D

Katja ütles ...

vaatasin (orkutis vist) su pulmapilte :)

viki ütles ...

palju õnne :) loodan ka kunagi sinna sadamasse maanduda, ainult meie plaan on lastega minna registreerima ja siis alles teatada teistele ;)

Katja ütles ...

me ka alguses mõtlesime ainult kahekesi selle triki ära teha ning folgi ajal sõpru-tuttavaid uudisega üllatada aga plaan muudkui punsus ja kokkuvõttes... no, kõige tähtsam ehk MEIE oleme olemas :)

trinzu ütles ...

Katja! Imearmsaid pulmad olid. Aitäh kutse eest! Armastan :)

Anonüümne ütles ...

Õnne ja rõõmu, tunduvad tõelised isetegija pulmad:)
Eowyn

Anonüümne ütles ...

Palju õnne teile!

Anonüümne ütles ...

Palju õnne teile!!!

Ilusad pulmad on teil olnud.

Ka mina arvasin eelmisel aastal mingi aja , et saan tanu alla ja kuupäev oleks olnud 070707, aga mis teha, läks teisiti

Anonüümne ütles ...

hilisemate piltide põhjal võib arvata, et pidu sai vägev :D palju-palju õnne, kannatlikkust ja rõõmsat meelt teie ühistesse päevadesse!!!

Anonüümne ütles ...

The exception proves the rule.